crossorigin="anonymous"> Yazı | Tarot günlüklerim
top of page
Search
  • admin

TAROTTA ZAMAN KAVRAMI

Updated: Feb 17

Youtube kanalım açıldı. Dilerseniz buradan kanalıma ulaşabilir ve tüm videoları izleyebilirsiniz.

Merhaba dostlar

Bu yazımda sizlere yine çok soru aldığım bir konuyla ilgili düşüncelerimi paylaşacağım. Tarotta zaman kavramı. Özellikle eğitimlerimde bu konu ile alakalı çok fazla soru almaktayım. Hatta eğitim ile ilgili bilgi alınmak istendiğinde bile ilk soru “Hocam zaman bilebilecek kadar öğrenebilecek miyim?” oluyor. Gelin bu konuyu biraz açıklamaya çalışalım.

Çok basit bir internet araştırması ile tarotta zaman konusuna baktığınızda şöyle bir bilgi ile karşılaşırsınız.

Değnekler: Hemen olacak olaylar (saatler, günler)

Kılıçlar: Nispeten biraz daha geç (haftalar)

Kupalar: Normal süre (aylar)

Tılsımlar: En geç sürede gerçekleşecekler (yıllar)

Şimdi şöyle düşünelim. Kartlara bir soru sorduk. Hayatıma ne zaman birisi gireceğine dair bir soru sorduk ve değnek kartlarında birisi çıktı. Cevabınız ne olurdu? Bu kişiye birkaç saat içinde hayatına birisi girecek diyebilir miyiz? Ya da bu verdiğimiz bilgiye kendimiz ne kadar güvenebiliriz? Burada şunu anlamamız gerekiyor. Tarot hiçbir zaman net olarak şu gün, şu ay veya şu yıl gibi net tarihler vermez. Zaten tarotun tarihine baktığımızda ortaya çıktığında tam olarak zaman kavramı dünya üzerinde oturmamıştı. Yani o dönemlerde gün, ay gibi kavramlar insanlar için bir anlam ifade etmiyordu. Yukarıda verdiğim bilgiler ise element bilgisine dayanarak sonradan oluşturulmuş bilgilerdir ve benim nezdimde geçerliliği yoktur.

Peki tarot bize zaman hakkında hiçbir bilgi vermiyor mu?

Tabiki veriyor fakat bu bilgi hiçbir zaman net tarih olarak değil. Sorulan olayın yakın vadede, orta vadede veya uzak vadede olacağına dair bilgiler verebilir sadece. Örneğin eğer açılımımızda çok fazla değnek kartı çıkmışsa bu serinin kendi özelliğine bakarak daha zamanımızın olduğunu söyleyebiliriz. Hatırlarsanız değnek serisi henüz gerçekleşmemiş, hiçbir alt yapısı olmayan sadece zihnimizden geçirdiğimiz duygu ve düşünceleri ifade eder. Bunun tersi olarak tılsımlar toprak elementi etkisiyle belli bir noktaya gelmiş, alt yapısı olan olaylar hakkında bilgiler verir. Dolayısıyla açılımımızda çok fazla tılsım kartı olması bu sürenin oldukça kısa olduğu bilgisini bize verir. Bunun dışında baz özel kartlarımız vardır. Mesela değnek sekizlisi bize çok hızlı bir şekilde oluşacak olay hakkında bilgi verir. Bunun dışında şövalye kartları yine bir olayın yakın bir zaman içerisinde gerçekleşeceğini söyler. Değnek üçlüsü, tılsım yedilisi gibi kartlar ise uzak zamanı işaret eder.

Burada asıl anlatmak istediğim şey tarotu bir matematik gibi öğrenmemelisiniz. Yani x olursa y olur. Ya da şu kart gelirse her zaman şu yapılır tarzında bilgiler aramayın. Bu sadece hep aynı şekilde yorum yapmanıza neden olur. Bunun yerine açılımına bir bütün olarak bakmayı ve kartlar üzerinde hakimiyet kurmaya çalışın. O zaman tek açılımda almak istediğiniz bütün bilgileri alacağınızı sizlerde göreceksiniz.

Sevgilerle…


Konu ile ilgili youtube videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz






Sizde uygun fiyatla tarot öğrenmek ve güzel bir temel oluşturmak isterseniz aşağıdaki görselleri tıklayıp bilgi alabilir, whatsapp veya instagram @tarot.gunluklerim hesabından iletişime geçebilirsiniz.








Kurslar hakkında bilgi almak için tıklayın

46,170 views0 comments
logo

WELCOME TO THE FASCINATING WORLD OF CARDS

logo
bottom of page